Laboratuvarlarımız

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği’nde bölüme ait 4 adet ve genel amaçlı kullanılan (Mühendislik Fakültesine bağlı olarak) 1 adet olmak üzere toplamda 5 adet laboratuvar bulunmaktadır. Bölüme ait olarak kullanılan laboratuvarlar Malzeme Üretim Süreçleri Laboratuvarı, Metalografi Laboratuvarı, Enerji Malzemeleri Laboratuvarı, Yüzey İşlemleri Laboratuvarı ve Bilgisayar Laboratuvarıdır.

1. Malzeme Üretim Süreçleri Laboratuvarı
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünün lisans ve lisansüstü öğrencilerine ve öğretim elemanlarına altyapı sağlamak amacıyla kurulmuştur. Özellikle lisans öğrencileri bitirme tez projeleri kapsamında aktif olarak kullanılabilen laboratuvardır. Materials Processing Laboratory dersi kapsamında öğrenciler bu laboratuvar malzeme üretim yöntemleri konusunda uygulamalı eğitim almaktadırlar.

2. Metalografi Laboratuvarı
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünün lisans ve lisansüstü öğrencilerine ve öğretim elemanlarına altyapı sağlamak amacıyla kurulmuştur. Özellikle lisans öğrencileri bitirme tez projeleri kapsamında aktif olarak kullanılabilen laboratuvardır. Materials Characterization Techniques I ve II dersleri kapsamında öğrenciler bu laboratuvarda bulunan numune hazırlama cihazlarını kullanmaktadırlar.

3. Enerji Malzemeleri Laboratuvarı
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Fatih Pişkin sorumluluğunda olan Enerji Malzemeleri Laboratuvarı araştırma çalışmalarının yanı sıra lisans ve lisansüstü eğitim çalışmalarında da kullanılmaktadır.

4. Yüzey İşlemleri Laboratuvarı
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Aslı Çakır sorumluluğunda olan Yüzey İşlemleri Laboratuvarı araştırma çalışmalarının yanı sıra lisans ve lisansüstü eğitim çalışmalarında da kullanılmaktadır.

5. Bilgisayar Laboratuvarı (Fakülte Ortak)
Özellikle öğrencilerin ödev, bitirme projeleri kapsamında kullanılmaya elverişli, yönetim teknolojilerindeki gelişmeleri yakından takip eden teknolojik yazılımları içermektedir. Bu yazılımların kullanılması amacı ile, bu yazılımların kullanılması için 42 adet masaüstü bilgisayar (PC) mevcut olup tüm öğrencilerin kullanımına açık olarak kullanılabilmektedir. Laboratuvar yaklaşık 90,15 m2 olup yaklaşık 45 kişi kapasitelidir.